Close

Ontvetten en zuiver maken van allerlei componenten

In industriële werkplaatsen speelt het onderhoud van het machinepark een belangrijke rol. Geregeld worden onderdelen ontvet, gereinigd en ontkoold. Denk maar aan: het verwijderen van olie, vet- en koolaanslag, harsen, siliconen, lijmen, diverse verfsoorten, corrosie en andere oppervlakte onzuiverheden zonder beschadiging en aantasting van het basismateriaal waaruit maatgevoelige onderdelen vervaardigd zijn. Veel bedrijven beschikken niet over de geschikte apparatuur wat resulteert in een enorm verlies in tijd en geld. Echter, is dit een essentiële stap in uw productie-omgeving. Op basis van deze gereinigde, ontvette, ontkoolde onderdelen wordt een beslissing genomen om het onderdeel te hergebruiken dan wel te vervangen. 

Het reinigen is dus een zeer belangrijk aspect dat echter regelmatig verwaarloosd wordt. De reiniging lijkt eenvoudig hoewel er tal van aspecten de reinigbaarheid beïnvloeden:
 
  • Complexiteit van het onderdeel
  • Aard van het materiaal
  • Type en gradatie van vervuiling
  • Vereiste finishing

De reiniging van deze onderdelen kan op verschillende manieren gebeuren. Phibo Industries biedt hiervoor zowel reinigins- en ontvettingstechniekennat- als droogstraalprocessen aan gaande van kleine handstraalcabines tot instapstraalcabines of volautomatische uitvoeringen afhankelijk van uw te behandelen onderdelen en wensen. Alle Phibo Industries installaties garanderen een efficiënte reiniging met een kwalitatief hoogstaand eindresultaat.

Wenst u meer informatie betreffende de oppervlaktebehandelingsprocessen en -installaties i.v.m. deze toepassing? Stuur een mail naar sales@phibo.be

Schrijf je in op onze nieuwsbrief