Close

Over Phibo Industries

Onze bouwstenen sinds 1988 

 

  In-house engineering afdeling

 De interne product- en projectengineeringafdeling met als focus innovatieve ontwikkelingen vormt sinds 2002 de motor van Phibo Industries. Deze investering laat enerzijds toe om de bestaande oppervlaktebehandelingsinstallaties te optimaliseren en anderzijds om nieuwe oppervlaktebehandelingstechnieken, straaltechieken, installaties,  bijkomende accessoire apparatuur etc. te ontwikkelen. Dankzij dit orgaan kan Phibo Industries u de beste beschikbare techniek/technologie/oplossing adviseren. 
 
Deze oplossingen gaan van manuele tot volautomatisch gerobotiseerde uitvoeringen, van standaardoplossingen tot turnkey-projecten (op maat van de klant) waarbij efficiëntie, kwaliteit en een minimale ecologische voetafdruk key zijn. Op deze manier onderscheiden de installaties van Phibo Industries zich op vlak van performantie, minimale exploitatiekost en intelligent design. Onze project-tekenaars gaan pas aan de slag met het minutieus uittekenen van verschillende machinecomponenten na een stevig projectvooronderzoek. Van krachtberekening tot materiaalkeuze over onderhoudsarm en -vriendelijk design, alle aspecten komen aan bod om een zo hoog mogelijk rendement en levensduur te garanderen.

 

 Netwerk

Tijdens de ontwikkeling van nieuwe processen en de verdere uitbouw van bestaande technologieën bundelt Phibo Industries de krachten en knowhow met diverse kennisinstellingen (zoals universiteiten, laboratoria, industriële partners, onderzoekscentra etc.) en industrieën. Via deze wisselwerking is Phibo Industries eerstehands op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en bewegingen, zowel binnen als buiten de industrie. Een kritische geest, open blik en innovatieve/wendbare cultuur zijn het gevolg hiervan.  

 

 Conformiteit

De veiligheid en het werkcomfort van de operator zijn prioriteit. Zo zijn alle machines en producten altijd in overeenstemming met de Europese richtlijnen inzake CE-conformiteit, zoals de geldende essentiële veiligheids- en gezondheidseisen van de Machinerichtlijn, Richtlijn Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM’s), geluidsnormen, REACH, ATEX,… Door steeds te voldoen aan de strengste regulering en zelfs net dat stapje verder te gaan dan de huidige wetgeving, zijn we zo onder andere al jarenlang erkend leverancier voor de luchtvaart- en automobielsector. Phibo Industries is trouwens NATO geregistreerd, wat zich al in verscheidene opdrachten voor defensie vertaalde. 

 

 Duurzaamheid en kwaliteit

Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid maakt Phibo Industries waar op alle vlakken. Enerzijds wordt nagedacht over alternatieven op schadelijke processen (zoals chemische beitsen) om zo de impact op mens, milieu en omgeving te minimaliseren. Anderzijds zal binnen deze/elke oplossing zo veel als mogelijk met recuperatiesystemen/gesloten circuits worden gewerkt. In elk aspect leeft de strategie van de anti-wegwerpeconomie: modulaire systemen, kwalitatieve/uiterst duurzame materiaalkeuze, uitgekiende systemen en zoveel meer vormen de concrete vertaalslag.

 

 Advies, service en begeleiding

Een individuele en klantgerichte aanpak leidt tot het beste resultaat. Daarom wordt elk project op een flexibele manier benaderd. U staat centraal, met al uw huidige noden en beperkingen. Er wordt steeds een partnership aangegaan met onze klanten. Als systeemaanbieder loodsen we u door de waaier aan mogelijke oppervlaktebehandelingstechnieken. Phibo Industries beschikt over een demonstratie en procesontwikkelingsfaciliteit (onderzoeks– en haalbaarheidscentrum) om de meest geschikte technologie in functie van de toepassing en het beoogd resultaat te kunnen aanbieden. De verschillende technologieën en processen kunnen trouwens eigenhandig uitgetest worden.

Verder ondersteunt Phibo Industries uw onderneming zoveel als mogelijk. Zo worden uw operatoren gekwalificeerd aan de hand van een technische en praktische opleiding. Aanvullend worden handleidingen, certificaten en andere voorzien om een optimaal rendement, werkcomfort en bedrijfszekerheid (continuïteit van machine) te garanderen. Ook na de inbedrijfstelling wordt uw project kortbij opgevolgd door de interne product- en projectengineeringafdeling. Voor service en support bent u bij Phibo Industries aan het juiste adres.   

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief