Close

Selectief ontlakken

Het ontlakken (of strippen) kent zeer veel toepassingen in verscheidene sectoren. Bij ontlakken is het de bedoeling bepaalde verflagen, coatings, etc. op een gecontroleerde wijze te verwijderen zonder de substraten van het behandeld werkstuk aan te tasten. Dit klinkt op zich vrij banaal, maar in de praktijk is het een zeer delicate toepassing. Indien gekozen wordt voor de foutieve methode kan dat leiden tot een zeer dure aangelegenheid die bovendien milieubelastend is. De meest gekende technieken zijn gebaseerd op het gebruik van chemicaliën, wat heel wat nadelen met zich meebrengt: beschadiging van de stukken, geen efficiënte reiniging, milieu– en operator, onvriendelijke situaties, etc.

Phibo Industries heeft deze conventionele technieken ruimschoots weten overtreffen als we kijken naar de kwaliteit van het eindresultaat en het behoud van de substraten van het te reinigen materiaal. Afhankelijk van de toepassing opteert Phibo Industries voor een innovatief droogstraal- of natstraalproces. Afhankelijk van het gewenste eindresultaat biedt een van deze methoden de oplossing. De verschillende technologieën zijn ook nog eens beschikbaar in verschillende uitvoeringen: hetzij stationair of mobiel, hetzij als handstraalcabine of volautomatische installatie. Al onze installaties garanderen een efficiënt en kwalitatief hoogstaand ontlakkingsresultaat.

Wenst u meer informatie betreffende de oppervlaktebehandelingsprocessen en -installaties i.v.m. deze toepassing? Stuur een mail naar sales@phibo.be

Schrijf je in op onze nieuwsbrief