Close

Monumentenzorg, gevel- en vloerreiniging

Onze historische monumenten, administratieve gebouwen en andere bouwwerken hebben de laatste decennia te lijden onder de forse luchtvervuiling. Om deze monumenten en gebouwen in ere te herstellen, is het noodzakelijk om met de juiste apparatuur te werken. Vroeger werden gevels gereinigd zonder rekening te houden met de aard van de ondergrond en de gebruikte bouwmaterialen met onherstelbare schade als gevolg. De stenen en hun natuurlijke beschermlaag werden onherroepelijk aangetast.

Daarom heeft Phibo Industries geïnvesteerd in onderzoek inzake restauratie van historische monumenten. Daaruit vloeide een nieuwe generatie nat- en droogstraalinstallaties voort die allerlei soorten natuursteen kunnen reinigen zonder de materialen aan te tasten. Wij hebben verschillende installaties in ons gamma die voor deze toepassing kunnen worden ingezet, bijvoorbeeld het Mobiel Compact Straal- en Stripsysteem (MCS²) en het Mobiel Vacuüm Straal- en Stripsysteem (MVS²)

Wenst u meer informatie betreffende de oppervlaktebehandelingsprocessen en -installaties i.v.m. deze toepassing? Stuur een mail naar sales@phibo.be

Schrijf je in op onze nieuwsbrief