Close

Reinigen van matrijzen en vormen

Het reinigen van vervuilde vormen, matrijzen en extruders is een veelvoorkomende toepassing in de plastiek-, rubber-, aluminium-, en glasverwerkende nijverheid. Rekening houdend met diverse parameters zoals gewenste finishing, type substraat, aanwezige verontreinigingen, etc. is het niet eenvoudig een reinigingstechniek te kiezen die aan de verschillende eisen beantwoordt. Er zijn verschillende conventionele methodes om matrijzen en vormen te reinigen. Denk maar aan chemisch reinigen, schuren, zandstralen, etc. Dez technieken zijn niet efficiënt en bovendien erg milieubelastend. 

Omwille van deze redenen raadt Phibo Industries aan om voor dergelijke toepassingen te kiezen voor een natte processen. Het mengsel wordt versneld en verneveld d.m.v. perslucht op een werkdruk van 4 bar. Deze methode laat een uiterst controleerbare reiniging toe zonder schade te veroorzaken aan het substraat zelf, waardoor het behoud van scherpe hoekjes en fijne profielen gewaarborgd wordt. De neutrale (niet gecontamineerde) oppervlakte laat achteraf een eventuele nabehandeling toe.

De technieken zijn zowel beschikbaar in manuele als volautomatische uitvoering. Zo kan een volledig automatische installatie opeenvolgende processen uitvoeren: reinigen, spoelen en drogen. De verschillende voorgeprogrammeerde behandelingen gebeuren in volledig gesloten circuit zonder waterafvoer naar de riolering.

Wenst u meer informatie betreffende de oppervlaktebehandelingsprocessen en -installaties i.v.m. deze toepassing? Stuur een mail naar sales@phibo.be

Schrijf je in op onze nieuwsbrief