Close

Conditionering en activering van composietmaterialen

Composietmaterialen en kunststoffen laten zich kenmerken door hun slechte hechting bij het verlijmen en door het moeizaam coaten vanwege de harsachtige gladde laag aanwezig op de substraten. Daarnaast heeft elke aanwezige vervuiling een negatieve invloed op de hechting. Daarom is bij iedere verlijming of bij het aanbrengen van een coating op composietmaterialen en kunststoffen een goede oppervlaktevoorbehandeling uiterst belangrijk.

De oppervlakte van de composietmaterialen moet m.a.w. geconditioneerd en geactiveerd worden. Om een succesvolle verlijming tussen verschillende composietsoorten en tussen composiet en andere materialen (bv. inox, titaan, etc.) te waarborgen bieden wij onze natstraaltechnologie en droogstraalapparatuur aan. Deze innoverende techniek werd o.a. ontwikkeld om een chirurgisch gereinigde oppervlakte te bekomen die idealiter simultaan geactiveerd wordt, zonder de substraten aan te tasten. Talrijke proefcontroles op laboratoriumschaal in diverse industriële sectoren bevestigen de aanzienlijke verbetering van de hechtingskwaliteit na behandeling met onze natstraaltechnologie. Ondertussen is de technologie algemeen aanvaard en wordt hij o.a. reeds toegepast in de luchtvaartindustrie en in de automobielsector (Formule 1). 

Wenst u meer informatie betreffende de oppervlaktebehandelingsprocessen en -installaties i.v.m. deze toepassing? Stuur een mail naar sales@phibo.be

Schrijf je in op onze nieuwsbrief