Close

Demonstraties en simulaties

Demonstratie 

Verder is het laboratorium de ideale accommodatie om simulaties te verzorgen en haalbaarheidsstudies (voor klanten) uit te voeren. Zo wordt de theorie in de praktijk omgezet en de werking van onze verschillende procestechnologieën gedemonstreerd. Op basis van een demonstratie wordt het voor de klant vaak al heel wat duidelijker wat de beste oppervlaktebehandelingstechnologie/oppervlaktebehandelingsproces is, welke installatie in de productieomgeving past, etc. Naast de procesinstallaties worden evenzeer een brede waaier aan straalmiddelen ter beschikking gesteld.

Laboratorium huren 

Het Phibo Industries laboratorium is professioneel uitgerust met verschillende oppervlaktebehandelingsinstallaties en toebehoren. Het laboratorium kan ingehuurd worden voor het uitvoeren van specifieke testen (bv. duurzaamheid van verschillende straalmedia meten, nagaan hoe men aan efficiëntie kan winnen, etc.). Dergelijke onderzoeken kunnen geheel of gedeeltelijk begeleid worden door een Phibo medewerker. Of zelfs geheel autonoom plaatsvinden.  

Tool voor interne engineeringafdeling 

Het laboratorium is een handig maar vooral noodzakelijk instrument voor de interne product- en projectengineeringafdeling. Zo voeren onze technische ingenieurs dagdagelijks onderzoek naar nieuwe procestechnologieën, specifieke toebehoren en uitrustingen voor oppervlaktebehandelingsinstallaties, materialen, grondstoffen etc. Dankzij deze vele empirische onderzoeken en onze jarenlange ervaring in de oppervlaktebehandelingsindustrie kwam het Europees gepatenteerde SUBLIMOTION-process® tot stand.

Het SUBLIMOTION-process® is een gecontroleerd oppervlakteconditioneringsproces dat werd ontwikkeld om een oppervlak met een specifieke toegevoegde waarde te creëren. Zo reinigt en conditioneert het SUBLIMOTION-process® op een gecontroleerde en reproduceerbare wijze verschillende types substraten tot oppervlakken met een uiterst gunstige oppervlakteruwheid, -topografie, -energie en een optimale corrosie- en materiaalvermoeiingsweerstand.

Haalbaarheidsstudie 

De opstart van een haalbaarheidsonderzoek vormt vaak het startpunt van een project op maat. Het laboratorium wordt hiervoor intensief gebruikt. Zodat u niet voor verrassingen komt te staan, worden projecten aangepast volgens Phibo's totale projectbegeleiding. Kortom zowel het voeren van empirisch als fundamenteel onderzoek behoren tot onze kerncompetenties.

Wenst u meer informatie betreffende deze service? Bel naar 055/21.98.99 of stuur een mail naar sales@phibo.be. We helpen u graag verder. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief